شـــركة أســـامـه للتجارة والتوزيع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

تابع ملف اكلات الصوم الكبير

4 مشترك

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

1تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 13:48

جى جى


جميل
جميل


سمبوسك بالخضار


المقادير:

ـ باكيت عجينة سمبوسك جاهز او لفة جلاش جاهز


ـ بصل احمر(شرائح رفيعة)
ـفلفل اخضر(شرائح رفيعة)
ـ جزر(مبشور خشن)
ـ مشروم(مقطع )
ـ زيت ذرة.
ـ صلصة الصويا.
ـ كاري.
ـفلفل اسود.
ـ كزبرة.
ـ ملفوف ابيض (كرنب)

الطريقة:

ـ تسلق جميع الخضارجيدا مع قليل من الماء
ـ تضاف بعدها صلصة الصويا، والكاري، الفلفل الاسود، والكزبرة.
ـ تخلط جميع المقادير مع بعضها البعض جيدا.
ـ تحشى جميع المقادير بعجينة السمبوسك وتلف
ـ يقلى السمبوسك فى الزيت
ـ او يرص فى صينية ويدخل الفرن
طريقة لف السمبوسك بالصور
وهذة الطريقة تصلح لجميع انواع الحشوات



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

........تابــــع...

2تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 14:24

جى جى


جميل
جميل

جاتوه الجلاش بالتفاح







المقادير
نصف كيلو جلاش او ورق بقلاوه -
3 ملاعق كبيره زيت او سمن نباتى
3ثمرات تفاح -
4ملاعق كبيره سكر بودره -
ربع ملعقه صغيره قرفه-
ملعقه صغيره عصير ليمون -
2 ملعقه زبيب .



الطريقة:


يغسل التفاح ويقشر وينزع منه القلب والبذور
يقطع التفاح مكعبات صغيره ويخلط مع الزبيب والسكر وعصير الليمون والقرفه ويترك فى الثلاجه لمدة (1-2)ساعه
تفرد ورقة من الجلاش وتطوى نصفين وترش قليلا بالزيت او السمن النباتى
ثم يوضع فى وسطها ملعقه كبيره من الحشو السابق اعداده ويطبق الجلاش ويلف كالاصابع
تكرر العمليه حتى ينتهى المقدار كله
ترص الوحدات فى صينيه مدهونه بالسمن النباتى او الزيت خفيفا ثم يرش الوجه بباقى
السمن او الزيت
تخبز فى فرن هادى الحراره حتى يصبح لونها ذهبيا تخرج
ترص وحدات الجاتوه فى طبق التقديم ويرش الوجه بسكر البودره


.

3تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 14:26

جى جى


جميل
جميل


الملوخية بالجمبرى
-------------------

طريقة التحضير :
-------------
1- يتم تجهيز الجمبرى وتقشيره
2- والملوخية ايضا يتم خرطها كالمعتادفى الطبخ العادى
3- يتم فرم بصلتين ووضعهم مع الجمبرى حتى يتم تشويحهم عن طريق شرب ماء الجمبرى وذلك دون اضافة ماء
4- بعد ان تشرب البصل ماء الجمبرى يتم اضافة معلقة زيت من اى نوع مستحب حتى يتم تشويحهم
5- يتم اضافة كوب من الطماطم وذلك حتى يتم تسبيك الطماطم
6- نضع ماء حسب كمية الملوخية + بعد غليان الماء يتم وضع فصين من توم والفلفل الاخضر بعد دقهم
7- يتم بعد ذلك اضافة الملوخية الى الخليط
8- يتم طش الملوخية بالتوم كالطبيخ العادى
-----------------------------------------------------------
1- الكيك
----------------
½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

2- للتزيين

مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل

الطريقة

- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.
- يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .
- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة .
- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين.
- يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .
__________________

الحواوشى الصيامى
---------------------
المكونات:
بطاطس مسلوقة - بصل مبشور- بصل مقطع صغير- فلفل أخضر مقطع صغير - 3 طماطم لكل كيلو مقطع صغير -ملح فلفل أسود- بهارات ريحة الحواوشى -قرفة(نصف معلقة صغيرة) -جنزبيل
الطريقه:
تسلق البطاطس جيدا وتهرس جيدا ثم يضاف أليها كل المكونات
نحضر العيش البلدى العادى ونضع فيه هذا الخليط
ندهن الصاج بالزيت والعيش بالزيت
يدخل الفرن فى درجة حرارة متوسطة
----------------------------------------------
شاورما مشروم
---------------
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
الطريفة
نقشر الطماطماية
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره
-------------------------------------------
تورته صيامى
---------
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
فروت دراى

الطريقة
-----
مقاس الصينية 28
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه
----------------------------------------

شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس
------------------------------------------
سلطة الخس والجزر والزيتون
..

المقادير:
2 ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشن
ك خيار مبروش خشن
1\4 ك نعناع مفروم ناعم
1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائح

التتبيلة:
3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف

الطريقة:
اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها
--------------------------------------------------
شوربة الطماطم
بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس
20 ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيورية

الطريقة
نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة
ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثم
نضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطم
وبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفها
----------------------------------------------------
باذنجان و فلفل مقلي بالخل و الثوم
المقادير:
نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب خل- 2قرن فلفل حامى -4طماطم مقطعة متوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى
الطريقة
قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح ويترك)علشان ما يشربش زيت كتير ( وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادةنقلي الفلفل الاخضر فى نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه في مقلاية تانية نضع قليل جدا من الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير والخل ثم ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم تدبل ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين فلفل وهكذا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصةو يتاكل ساخن او بارد

----------------------------------------------

البزنجان المخلل

المقادير
كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير
راس ثوم
2 فلفلة مهروسين
2 فلفلة حاميين
كوب خل
معلقة كبيرة ملح
كوب ونص ماء
الطريقة
نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة
يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك ليبرد
يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم
يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل.
دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو
------------------------------------
سلطه بابا غنوج

------------------
المقادير:
---------------
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه
الطريقة:
------------
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس




للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز
------------------------------------------
بطاطس محشية ويمكن ايضا الخرشوف
-------------------------
1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق
الطريقة
نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن
---------------------------------------------------

فول اخضر بالكسيرة
----------------
2 م بصل مفروم – 3 م كسبرة خضراء – م بصل – 1/2 ك فول اخضر بقشره – زيت – 2 كوب شوربة او ماء – م كبيرة ارز مغسول
الطريقة
نقطع الفول بالورب قطع صغيرة
نشوح البصل فى الزيت ثانية ثم نضع الفول لحد ما يدبلوا شوية ثم نضع م الارز ونقلب كويس ثم نضع م الكسبرة الخضراء المفرومة ونقلب ثم نضع الماء او الشوربة لحد ماتغطى المقدار ونتركه لحد ما يبتدى يدخل فى السوى نعمل التقليه نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيها الثوم والكسبرة الخضراء ثم نضعهم فى الحلة على الفول لحد مالتغلى غلوة صغيرة ونطفى ونغرفها

--------------------------------------------------------
ارز بسمتى بالحضروات الهندية

--------------------

2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
الطريقة
نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى
--------------------------------------------------
بطاطس بالكسبرة والثوم
--------------------------

3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم

-----------------------------------------------------------------

مكرونة بالطماطم
------------------------

1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر
الطريقة
نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
ونغرفها
----------------------------------

ارز بالشبت والفول الاخضر
--------------------------

1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 كوب شبت – 1 ونص كوب فول اخضر مفصص
زيت – ملح
الطريقة
نضع فى قاع الحلة طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نعمل فى منتصف الارز بأيد المعلقة الخشب 5 خروم ونضع داخل كل خرم زيت شويه صغيرين ثم نضع ماء يادوب يغطى الارز ونغطيه ونتركه يستوى حوالى 5 دقايق
------------------------------------------

4تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 14:28

جى جى


جميل
جميل



مكرونة بالخضار :

[size="5"]
المقادير:

- مكرونة اى نوع
- 2 بصلة كبيرة
- 2 ثمرة فلفل رومى
- نصف كيلو طماطم
- ربع كيلو زيتون اسود
- ملح وفلفل
- 4 فصوص ثوم مفرى
- زيت

الطريقه :

- يقطع الزيتون حلقات والفلفل الرومة شرائح رفيعة
- تسلق المكرونة ثم تصفى وتشطف بالماء البارد
- يحمر الثوم فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع الزيتون المقطع والفلفل الرومى ويشوح قليلا
ثم يضاف عصير الطماطم ويضاف اليها الملح والفلفل وتترك حتى تتسبك
- تضاف المكرونة وتقلب جيدا وتقدم ساخنة

*******************************************


المقلوبة :

المقادير:

- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت

الطريقة :

- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق.
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة

5تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 14:29

جى جى


جميل
جميل

البطاطس المسلوقه فى الفرن


قشرى البطاطس وقطعيها شرائح وضعيها فى ماء وملح على النار لمدة 10 دقايق
صفى البطاطس من الماء ثم ضعى فى صينيه قليل من الزيت وضعى البطاطس المسلوقه وضعى عليها ملح بفلفل ودحليها الفرن لمده ساعه الا ربع
وبالهنا والشفا

6تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 15:39

Rony

Rony
سوبر ستار مميز
سوبر ستار مميز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

7تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الخميس 26 نوفمبر - 16:18

جوجو

جوجو
جميل
جميل

ميرسى يا جى جى

https://osamafelix.alafdal.net

8تابع ملف اكلات الصوم الكبير Empty رد: تابع ملف اكلات الصوم الكبير الأربعاء 2 ديسمبر - 19:03

مرمر

مرمر
سوبر ستار
سوبر ستار

الله عليكى ياجى جى موضووع رئع واكلات تفتح النفس

ربنا معاكى وفى انتظار المزيد

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى